top of page

Er Long COVID virkelig et kronisk utmattelsessyndrom ved et annet navn?

Er Long COVID virkelig et kronisk utmattelsessyndrom ved et annet navn? | Columbia Public

ICYMI: Dr. Walter Koroschetz & Dr. Mady Hornig diskuterte etter akutt COVID og likhetene med ME / CFS som en del av WNYC Radios 2021 Helsekonvensjon.


Selv etter at Verdens helseorganisasjon har erklært slutten på den globale pandemien, vil COVID-19 fortsette å kaste en lang skygge. Etter noen estimater opplever nesten en tredjedel av mennesker med en symptomatisk infeksjon fortsatt svekkende symptomer måneder senere. Mye om Post-Acute Sequelae av SARS-CoV-2 infeksjon (PASC), det kliniske uttrykket for det som vanligvis kalles Long (eller Long-haul) COVID, er ukjent. Imidlertid kan en spennende ledetråd finnes i dens likhet med myalgisk encefalomyelitt, en sykdom også kjent som kronisk utmattelsessyndrom eller ME/CFS.

"Vi har virkelig å gjøre med et mysterium akkurat nå," sa Koroshetz. Likevel er likhetene mellom Long COVID og ME/CFS slående, og starter med en signifikant overlapping av symptomene, særlig tretthet, søvnløs oppfriskning eller "ubehag etter anstrengelse" - en generell følelse av å være uvel etter selv mindre fysisk eller kognitiv anstrengelse som påvirker en flertallet av de med lang COVID, sammen med høye problemer med hukommelse og oppmerksomhet ("hjernetåke"). Smerte er en annen funksjon som er felles. Og starten på både Long COVID og opptil 75 prosent av ME/CFS -tilfellene kan spores til en virusinfeksjon. Faktisk kan man lett spørre: kan Long COVID og ME/CFS være det samme?

Hornig, som bidro med noe av den mest innflytelsesrike forskningen om ME/CFS i det siste tiåret, og bidro til å etablere den som en biologisk sykdom, ikke som en psykologisk lidelse , mener forskning på overlappingen mellom ME/CFS og Long COVID kan hjelpe millioner.

Les meir her:

299 visninger

Comentarios


bottom of page